top of page

Kotiseutuaiheisia kirjoja


 

Kotiseutuyhdistyksemme ja Tarvasjoen Lions Club tarjoavat sinulle kotiseutuaiheisia kirjoja.

Kaikki myyntitulot käytetään ao. yhdistysten toimintaan lyhentämättöminä.
 

Voit tilata kirjoja "Palaute"-lomakkeen kautta. Toimituskuluja veloitamme seuraavasti; 1-2 kirjaa 2,00€ / 3-5 kirjaa 4,00€.

Kirjat maksavat paketin mukana tulevalla laskulla. Ilmoita mitkä kirjat haluat tilata ja oma postiosoitteesi. Toimitusaika on noin viikko.

Tarua vai Totta
Tarvasjoen Urheilijat 100 vuotta

10€

Tarvasjoen Nuorisoseuran urheiluosasto Lyly, Tarvasjoen Nuorisoseuran Urheilijat ja Tarvasjoen Urheilijat. Näiden nimien alla seurassa on urheiltu viimeisen sadan vuoden aikana. Kotiseutuneuvos Kalervo Mäkisen kirjoittama monitasoinen kirja, Tarua ja Totta, kertoo tästä ajanjaksosta antaen kattavan kuvan sekä Tarvasjoen Urheilijoiden jäsenten että kaikkien Tarvasjoen kuntalaisten harrastamista urheilulajeista. Lajien kirjo tuntuu vielä ihmeellisemmältä, kun ottaa huomioon kuntamme asukasluvun, joka on suurimmillaankin ollut vain vajaa 2500 henkeä 1930-luvulla. 

Isotalon aarre
ja muita kertomuksia Auranmaalta

10€

10€

Auranmaalaista elämää menneiltä ajoilta. Kirja perustuu Auranmaan Viikkolehdessä julkaistuun Juha Vuorelan Sukututkijan sukanvarresta -artikkelisarjaan. Tämän kirjan tuotto menee Tarvasjoen Lions Clubin paikallisiin hyväntekeväsyyshankkeisiin.

Ain niil jottaan sattuu

19€

Maantieteilijä Hannu Mansikkaniemi katseli ja mietti Juvan kylän maisemia ja ihmisiä professorin silmälasien takaa jo pikkupoikana. Eläkevuosinaan hän kirjoitti muistot hersyviksi tarinoiksi, joissa viidellä alakouluikäisellä kaveruksella riittää tekemistä. Elettiin Lontoon olympiavuotta 1948. Isoon jokeen, koskeen ja patoon liittyi vaaroja, mutta poikien päivät olivat aurinkoa, uimavettä ja valkeita hiihtohankia. Pula-aika ei lapsia haitannut, parempaa ei kukaan ollut nähnyt. Vanhemmatkin olivat tyytyväisiä, sillä sota oli takana, hengissä selvinneet elossa ja kahvi teki paluuta. Erityinen kiitos kirjoittajalle tulee poikien puheista ja taitavasta Tarvasjoen murteen käytöstä.

On isät täällä taistelleet
Tarvasjoen veteraanit

19€

Pian ei heitä ole jotka ovat omin silmin nähneet ja kokeneet viime sotien vaiheet. Tämä kirja kuvaa Suomen historian kohtalon vuosia ja taisteluja itsenäisyyden säilyttämiseksi pienen Tarvasjoen kunnan asukkaiden näkemänä ja kokemana. Se on myötäelävä kertomus tavallisista pienistä ihmisistä isänmaan ja maailmankin historian rajuissa pyörteissä. Kirja on helmi maamme lukuisien veteraanikirjojen joukossa ja sen on toimittanut Kalervo Mäkinen.

Katson joen yli

10€

10€

Kotiseutuneuvos Mäkisen 75-vuotissyntymäpäivän kunniaksi julkaistu kokoelma hänen itsensä kirjoittamia runoja.

bottom of page